- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הפניקס חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' אורן ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
46735-09-12
7.2.2014 |
|
בפני : אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
: 1. שמעון אורן 2. איילון חברה לביטוח בע"מ 3. אריאל מאירסון 4. מדינת ישראל 5. יחיאל טמיר 6. אגד תיור ונופש בע"מ 7. יגאל מנסור 8. שירביט חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי דיון מאוחד בשלוש תביעות כספיות בסדר דין מהיר: תביעת נזקי רכב (שיבוב) של חברת הפניקס ע"ס 32,000 ₪ בתיק 46735-09-12 (להלן: "תביעת הפניקס"), תביעת נזקי רכב (שיבוב) של חברת איי.איי.ג'י ע"ס 5,184 ₪ בתיק 29349-01-13 (להלן: "תביעת איי.איי.ג'י") ותביעת נזקי רכב של חברת אלבר ע"ס 45,402 ₪ בתיק 6502-03-11 (להלן: "תביעת אלבר").
הדיון בתיקים הנ"ל אוחד בעקבות בקשת הצדדים לאחדם ועפ"י החלטת כב' הנשיאהמיום 30/09/13. יצוין כי קיימת תביעה משפטית קשורה (רביעית) שלא נכללה בבקשה לאיחוד דיון הנ"ל [תא"מ (שלום ת"א) 37171-12-12]. מעיון בתיק התביעה הקשורה, נוכחתי כי ביום 19/12/12 הוגשה תביעה בסך 57,865 ₪ על ידי אגד (בעלת הרכב השישי), נגד יגאל מנצור וביטוח חקלאי (נהג ומבטחת הרכב השביעי). למרות שהסבתי את תשומת לבם של הצדדים לאפשרות לבקש איחוד גם של התיק הנוסף הנ"ל, הצדדים בחרו שלא לבקש לאחדו לדיון יחד עם שאר התיקים שנקבעו לדיון בפניי. בתיק הנוסף נערך דיון ביום 11/11/13 בפני כב' השופטת גלית אוסי שרעבי שפסלה עצמה בתחילתו. משכך, נקבע התיק לדיון חדש ביום 11/11/14 בפני כב' השופטת שרון הינדה. טרם הוכרע אפוא דבר בתביעה הקשורה.
הרכבים המעורבים בתאונה/ תאונות, לפי סדר נסיעתם
הרכב הראשון- רכב פרטי מתוצרת יונדאיגטס, מ.ר. 8178151 ש.י. 2004 שבזמן האירוע היה נהוג על ידי גב' יעל בקר ומבוטח על ידי איי.איי.ג'י. (להלן: "הרכב הראשון").
הרכב השני- רכב פרטי מתוצרת סובארו מ.ר. 6896703 שבזמן האירועהיהנהוג על ידי מר עזרא סעדיה ומבוטח על ידי הראל (להלן: "הרכב השני").
הרכב השלישי- רכב פרטי מתוצרת סובארואימפרזהמ.ר. 3081123 ש.י. 2002שבזמן האירועהיה נהוג על ידי גב' מיכל וייס ומבוטח על ידי הפניקס (להלן: "הרכב השלישי").
הרכב הרביעי- רכב פרטי מתוצרת ביואיק מ.ר. 3982765 ש.י. 2006 שבזמן האירוע היה נהוג על ידי מר שמעון אורן ומבוטח על ידי איילון (להלן: "הרכב הרביעי").
הרכב החמישי- רכב פרטי מתוצרת יונדאיאקסנט(רכב צבאי)מ.ר. 6577160 ש.י. 2006 שבזמן האירוע היה נהוג על ידי מר אריאל מאירסוןובבעלות אלבר (להלן: "הרכב החמישי").
הרכב השישי- אוטובוס מתוצרת וולבו מ.ר. 8849601 ש.י. 2007 שבזמן האירוע היה נהוג על ידי מר טמיר יחיאל, מבוטח על ידי איילון ובבעלות אגד (להלן: "הרכב השישי").
הרכב השביעי- מונית מתוצרת מרצדס מ.ר. 7452225 ש.י. 2008 שבזמן האירוע הייתה נהוגה על ידי מנצור יגאל ומבוטחת על ידי ביטוח חקלאי (להלן: "הרכב השביעי").
בעלי הדין
בתביעת הפניקס:
התובעת:
הפניקס- מבטחת הרכב השלישי.
הנתבעים:
שמעון אורן- נהג הרכב הרביעי.
איילון- מבטחת הרכב הרביעי.
אריאל מאירסון- נהג הרכב החמישי.
מדינת ישראל- בעלת הרכב החמישי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
